top of page
Спортивна стрільба

Formăm viitorii campioni

IMG-20240111-WA0012.jpg

NEXTGEN este un proiect de popularizare și dezvoltare a biatlonului între copii și tineri
din Republica Moldova.

NEXTGEN reflectă una dintre activități TornerSportsInitiative - o serie de inițiative
ale Președintelui Federației de Biatlon din Republica Moldova, Dmitri Torner. 

Знімок екрана 2024-01-05 о 15.43.01.png
IBU_official_logo.svg.png

Proiectul este realizat de Federația de Biatlon din Republica Moldova în parteneriat cu Uniunea Internațională de Biatlon (IBU) și cu sprijinul Asociației Presei Sportive din Republica Moldova.

NEXTGEN presupune:

biathlete

Organizarea de antrenamente deschise de biatlon

Image by Aaron Doucett

Organizarea cursurilor de instruire pentru antrenorii de biatlon pentru copii

DSC_2346.JPG

Organizarea întâlnirilor cu biatloniștii moldoveni 

pexels-vika-glitter-1620653.jpg

Organizarea evenimentelor sportive de familie

mohammad-saifullah-3k6yPhaU5e8-unsplash.jpg

Crearea de secțiuni gratuite pentru copii în vârsta de
10-14 ani 

champion-little-hockey-player-with-stick-ice-court-white-wall-sportsboy-wearing-equipment-

Organizarea competițiilor sportive NEXTGENAwards

Echipament.

În timpul antrenamentelor pentru copii folosim echipament sportiv special, oferit de către Uniunea Internațională de Biatlon (IBU) - arme cu laser securizate (certificate de siguranță ca jucării), ținte mobile, caremate.

Noi suntem deschiși pentru colaborare cu autoritățile, comitetele de părinți și cadrele didactice pentru a pune în aplicare proiectul pe baza școlilor sportive și școlilor generale, a complexelor sportive și a centrelor de tineret din întreaga țară. Dacă aveți dorința de a deveni un partener NEXTGEN - scrieți-ne!

De ce este important acest proiect? Cunoștința copiilor cu biatlonul - este primul punct în educația noii generații de biatloniști moldoveni. Unul dintre obiectivele noastre este pregătirea «rezerve de biatlon» pentru participarea la Jocurile Olimpice de Tineret de Iarnă 2028, de aceea noi punem accentul principal pe găsirea «talentelor» dintre copii născuți în 2010-11 (13-14 ani). Dar nu numai!

Biatlonul dezvoltă multe abilități fizice și calități de voință, așadar pasiunea pentru acest sport cuprinde realizarea multor sarcini.

DSC_2330.JPG

Proiect pilot NEXTGEN

Ca proiectul pilot NEXTGEN a fost desemnată Școala sportivă Criuleni, al cărei director este Alexandra Camenșcic - biatlonistă din Republica Moldova, maestra în sport, participantă la Jocurile Olimpice de iarna din 2010 de la Vancouver și Jocurile Olimpice de iarna din 2014 de la Soci, multiplă medaliată la Cupele Europene de biatlon.  Din anul 2016 Alexandra Camenșcic după ce și-a încheiat cariera sportivă, se realizează în calitate de antrenor. Debutând ca antrenor de atletism la Rîșcova, ea a descoperit copii talentați cu o mare dorință de a practica sportul, în special sporturi de iarnă, cum ar fi biatlonul, schiatul și sania. În anii 2017-2018, cu echipa Rîșcova a participat la Moscova la competiții internaționale de biatlon, unde echipa a ocupat locul 4 din 24 de echipe, iar în anul 2018 - locul 6 din 26 de echipe.

 

În calitate de director și antrenor al Școlii sportive Criuleni, Alexandra Camenșcic devine antrenorul primei secției  de biatlon pentru participanții proiectului NEXTGEN.

Secție va începe activitatea în februarie 2024 în Criuleni la
Centrul de Tineret "UniT" 

or. Criulenistr. 31 August 1989, 102 Pentru copii 10-14 ani

Urmăriți pagina noastră de pe Facebook, noutățile și informațiile despre deschiderea de noi secții de biatlon și antrenamente deschise de biatlon, întâlniri cu biatloniști și evenimente sportive
https://www.facebook.com/biathlonmoldovaofficial/

NEXTGEN. Noua generație a victoriilor moldovenești!

bottom of page